Kirándulások – 2021

SLIAČ

2021. július 28-án tanulmányi szemlén vettünk részt a szliacsi (Sliač) katonai légibázison. A gyermekek megtekinthették a katonai ebvezetők bemutatóját, a tűzoltók munkáját és megvizsgálhattak két repülőt.

Ezen a napon a gyermekek és az animátorok ebédjét a BGA alapból fizettük.
ŽARNOVICA

2021. július 29.-én. egy egynapos kirándulásra indultunk a gyerekekel  Žarnovice-re. Meglátogatuk a žarnovicei állatparkot.

A BGA alaptól kapot támogatást a utazás költségeire (autóbuszra), állatkerti belépőkre és az egész csoport (51 fő) étkezésére fordítottuk.

Örülünk, hogy a röpke nyári járványhelyzet lehetővé tette, hogy terveinket valóra válthattuk és ismét összegyűjthettük plébániánk gyermekeit. Megtapasztalhatták a jó közösségben eltöltött idő értékét, örömét. Gyarapíthatták ismereteiket, felismerték, egyben tágították egyéni testi és érzelmi kompetencióikat, lelkiekben gazdagodtak, ember-emberrel szemben nélkülözhetetetlen erényeket gyakoroltak és nyitottabbá váltak az Isten egyénre szabott tervének megvalósulására.

Ezek az együttlétek, a közösségben megélt élmények, vidám emlékek a félénk gyermekben lebontják az ártó gátlások falait, a túl élénk, túl komisz természetűt pedig megszelídítik, kezelhetővé teszik.

Ezért tartjuk fontosnak az ehhez hasonló rendezvények megvalósítását, amennyire csak a járványügyi és az anyagi feltételeink ezt lehetővé teszik.